Het Sensory bord:

Het Sensory bord

Voor wie

Ons bord is geheel uit hout vervaardigd en afgewerkt met lijnzaadolie. Het bevat geen kleine onderdelen. Daardoor is het bord geschikt voor alle leeftijden.
Het bord is daarnaast uitermate geschikt voor therapeutische doeleinden.

Waarom

Het thema van ons sensorische bord is de vier elementen; aarde, water, lucht en vuur. Het zijn de vier bestanddelen, waaruit de natuur bestaat. Vier verschillende elementen met hun eigen karakter, maar die daarnaast samenwerken om het leven mogelijk te maken. Alle elementen staan met elkaar in verbinding; het is een cyclisch proces. Ze werken niet alleen samen, maar zijn ook afhankelijk van elkaar.
De zon (vuur) verwarmt het zeewater. Het water stijgt en vormt een wolk die door de wind (lucht) naar het land wordt geblazen. Hierdoor koelt het water af en vormen zich regendruppels. De grond (aarde), neemt het benodigde water op en voert het overtollige water weer af naar de zee (water). Hier begint de cyclus weer opnieuw.

Met het sensory bord nodig ik je uit om je zintuigen op scherp te zetten.
Wat zie je eigenlijk met je handen? Glijd eens met je vingers over de verschillende elementen. Kun je het karakter van ieder element voelen? Kun je het karakter van het hout voelen. En wat gebeurd er als je je ogen dichtdoet en langzaam met je vingers over het bord gaat? Hoe voelt het? Wat doet het met je? Kun je ‘zien’ met je vingers? 

Voel de verschillen in diepte, structuur en vorm.

Het sensory bord is ontworpen om tot rust te komen in en met de natuur. Het bord is een lust voor het oog én voor je tastzintuig. 

Met het bord willen we jou een beleving meegeven. Het ervaren met de huid, het ervaren van de vier elementen en de liefde voor de natuur.