De originele mandala:

 

Het mandalabord:

De mandala kent geen begin of einde. Alle lijnen staan met elkaar in verbinding. Hoewel het patroon van de mandala vaststaat, hoef je niet alle lijnen in te vullen met edelstenen. Je mag zelf bepalen of je alle lijnen met stenen invult of een deel ervan, waardoor er een ander patroon ontstaat.

De afmeting van het bord is ruim, zodat je alle ruimte hebt aan de voor- en achterkant om een eigen ontwerp te creëren. Ook geeft het formaat je de ruimte om met meerdere personen aan de mandala te werken.

De edelstenen:

Bij de mandala zitten verschillende soorten edelstenen: laat je verwonderen door de verschillende kleuren, vormen, transparantie en de energetisch en sensorische waarde. Door de variëteit van de stenen is iedere creatie uniek en daardoor een bijzondere ontdekkingstocht.

Voor wie:

Vanwege de grootte van de edelstenen is het belangrijk dat kinderen de fase van het ontdekken met de mond achter zich hebben gelaten. De mandala is niet alleen voor kinderen maar natuurlijk ook leuk voor jou, als volwassene.
De mandala is geschikt spelmateriaal voor jong en oud. 

Waarom:

Er is gekozen voor een mandala, omdat deze geen begin of einde kent; net als het leven. Het is een doorlopende cyclus die telkens weer opnieuw begint. Alle lijnen staan met elkaar in verbinding; net als jij als mens. Jij bent een heel klein onderdeel van een heel groot netwerk.
Het creëren van geometrische vormen zorgt voor ontspanning. Goed spelmateriaal moet vooral niet frustreren; het proces is belangrijker dan het resultaat. Laat je zintuigen het werk doen en geniet van het moment; bekijk de stenen eens zorgvuldig, zie de structuur van iedere steen en voel bijvoorbeeld de koelte van de stenen. Zo ligt de nadruk meer op het hier en nu in plaats van het eindresultaat.
De toevoeging van edestenen in spelmateriaal is verrijkend. Een steen dat voor jaren aan allerlei omstandigheden wordt blootgesteld om vervolgens een prachtige edelsteen te vormen. Een edelsteen heeft leven en wijsheid in zich.

Bij Gaea geloven we er dan ook in dat edelstenen kunnen bijdragen aan de balans in het leven.